Schuim met chocoladesaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Bakplaat
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 125 graden C.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Zeef de .
- Doe de en in een kom en klop het met de mixer stijf.
- Klop er een deel van de suiker door en klop het 8 minuten tot een taaie massa.
- Schep bergjes schuim op de bakplaat.
- Bak de schuimpjes 50 minuten in het midden van de oven.
- Verlaag de temperatuur tot 100 graden C.
- Laat de schuimpjes afkoelen.
- Breng in een pannetje de aan de kook.
- Zet het vuur laag en voeg de chocolade toe en roer het tot een gladde saus.
- Verdeel de schuimpjes over 4 schaaltjes en schenk de chocoladesaus erover.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Witte chocolademousse met bruine chocoladesaus43u30m
-
Recept
IJstompouche met advokaatijs en chocoladesaus420m
-
Recept
Gevulde pannekoeken met romige chocoladesaus440m
-
Recept
Peer met warme chocoladesaus425m
-
Recept
Gebakken banaan met chocoladesaus420m
-
Recept
Vanille-ijs met chocoladesaus425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwitten
- pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 315 kcal | 15% | 1260 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 6% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |