Portgelei

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Week de ca. 5 minuten in ruim koud .
  2. Was de en schil er 1/4 van het geel van de schil af.
  3. Breng dit samen met de , de en de tegen de kook aan.
  4. Klop de iets schuimig en roer deze door het hete portmengsel.
  5. Zeef het portmengsel door een doek en breng het tegen de kook aan.
  6. Los er van het vuur af, de goed uitgeknepen in op.
  7. Giet de in 4 met koud omgespoelde puddingvormpjes van ca 1,5 deciliter.
  8. Laat de portgelei in ca. 6 uur op een koele plaats opstijven.
  9. Houd de vormpjes 2 seconden tot aan de rand in heet en stort ze op 4 bordjes.
  10. Klop de met de stijf, garneer hiermee de portgeleitjes, bestuif de room met een snufje en een snufje .
25
25
25

Variaties op Portgelei

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Portgelei
VariatieAantalGang
Hammousse met portgelei á la bulli1Speciale gelegenheden

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Portgelei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hoi Betty, Ik heb vandaag de portgelei gemaakt (geprobeerd te maken). Ik had een vraag: Waar heb je die 1,25 dl water voor nodig die je bij de ingredienten noemt? Is dat voor het weken van de gelat... Lees reactie
c4th 3 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
76 kcal
3%304 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Portgelei