Pudding met morellen in rode wijn saus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. De met de tot schuim roeren.
  2. De , de , de , gemengd met de gemalen , en de beetje bij beetje door het eiermengsel roeren.
  3. De helft van het deeg glad roeren met , en .
  4. Een puddingvorm invetten en er afwisselend licht en donker deeg inscheppen.
  5. De vorm afsluiten en au-bain-marie in 70 minuten laten stollen, de vorm openen en 5 minuten laten staan.
  6. De pudding storten.
  7. Serveren met lauwe morellensaus.

    Saus:
    De morellen verhitten met de rode wijn en de appelsap.
  8. Binden met de in koude vloeistof opgeloste maïzena.
  9. De saus eventjes opkoken, op smaak brengen met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, rum, wijn, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
702 kcal
35%2808 kcal
Vetten
44 g.
63%176 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
53 g.
20%212 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pudding met morellen in rode wijn saus