De , de vanillesuiker(8 gram), de bloem(250 gram), gemengd met de gemalen noten(125 gram), en de melk(1 kopje) beetje bij beetje door het eiermengsel roeren.
De helft van het deeg glad roeren met cacao(2 eetlepels), rum(1 eetlepel) en kaneel(1 theelepel).
Een puddingvorm invetten en er afwisselend licht en donker deeg inscheppen.
De vorm afsluiten en au-bain-marie in 70 minuten laten stollen, de vorm openen en 5 minuten laten staan.
De pudding storten.
Serveren met lauwe morellensaus.
Saus:
De morellen verhitten met de rode wijn en de appelsap.
Binden met de in koude vloeistof opgeloste maïzena.
De saus eventjes opkoken, op smaak brengen met suiker(1 stuk)(100 gram).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakpoeder en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, rum, wijn, suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.