Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijstepap met sinaasappel recept
Rijstepap met sinaasappel recept

Rijstepap met sinaasappel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Roer de vanillesuiker en 1-2 eetlepels suiker door de melk. Voeg de rijst toe en laat de melk op een laag pitje ca. 40 minuten pruttelen met het deksel op de pan, roer er af en toe doorheen. Laat de rijstepap eventueel afkoelen. Schil 2 sinaasappels, verwijder de witte huid. Snijd met een scherp mesje de velletjes van de partjes open en druk het vruchtvlees eruit, vang het sap op. Pers de overige sinaasappels uit. Vul het sap eventueel aan met 150 mililiter water. Roer het aardappelzetmeel door 5 eetlepels sinaasappelsap. Breek het kaneelstokje in grove stukken. Breng het overige sap, het kaneelstokje en 1 eetlepel suiker aan de kook. Bind de saus met het aardappelzetmeel. Laat de saus afkoelen en haal de kaneelstukjes eruit. Schep de saus op de rijst en garneer met sinaasappelpartjes en sinaasappelschil.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rijstepap met sinaasappel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven