Straciatella-tiramisu met sinaasappels
- Herkomst Italie
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Rasp
Bereidingswijze
- Snijd de schil van 2 sinaasappels en verwijder de witte huid volledig.
Snijd de sinaasappels in plakjes.
Boen de derde goed schoon, rasp de schil eraf en pers de uit. - Meng het sap met de bruine en de likeur, laat hier de sinaasappelplakjes ca 30 minuten in marineren.
Hak de chocolade fijn. - Meng de , de kwark, de , de geraspte sinaasappelschil en de chocolade.
- Roer de marinade van de sinaasappelplakjes erdoor.
Verdeel de helft van de lange over de bodem van een rechthoekige (15x20 cm) vorm. - Giet de helft van de erover.
Strijk een dunne laag van de mascarponecrème erover en beleg met de helft van de sinaasappelplakjes, strijk hierover een dunne laag mascarponecrème, verdeel de overige lange , de , de crème en de sinaasappelplakjes erover,Sluit baf met een crèmelaag.
Plaats de tiramisu drie tot vier uur in de koelkast. - Bestrooi kort voor het serveren met de cacao.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tiramisu44u
-
Recept
Italiaanse tiramisu44u30m
-
Recept
Makkelijke tiramisu420m
-
Recept
Vruchten tiramisu415m
-
Recept
Tiramisu41u20m
-
Recept
Tiramisu43u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
- suiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mascarpone en magere kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in mascarpone en magere kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 149 kcal | 7% | 894 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 30 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |