Tiramisu

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel

Bereidingswijze

  1. Klop de room op met 1/3 van de suiker.
    Klop ook de stijf met 1/3 van de suiker.
    Spatel room en eiwit door elkaar.
    Roer met een mixer het eigeel en nog 1/3 van de suiker tot een luchtige crème.
    Voeg 250 gram bij deze crème en meng het met de en eiwit.
    Maak twee kopjes sterke en doe hier één kopje bij.
    Bedek een vorm met in de / gedregde lange .
    Giet een deel van het romige mengsel op de koekjes.
    Doe dit meerdere keren tot de vorm vol is.
    De schotel afgedekt 24 uur in de koelkast laten rusten.

    P.S.
  2. de vorm eerst bedekken met plastic voor je hem gaat beleggen.
25
25
25

Variaties op Tiramisu

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tiramisu
VariatieAantalGang
Tiramisu37Nagerechten
Tiramisu met aardbeien3Nagerechten
Tiramisu met advocaat3Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers en eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • mascarpone en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mascarpone en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Tiramisu heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
RESET

Heerlijk recept, maak 'm met bitterkoekjes, ook voor glutenvrije diëten.
Dikkie 18 oktober 2013
Heel goed zelfs voor kinderen.
2 juli 2013
Bedankt voor dit superlekker recept! Het is de lekkerste Tiramisu die ik al gemaakt én gegeten heb. Hier ga ik nog veel harten mee veroveren :)
Kenny 2 oktober 2012
Hallo, Bedankt voor dit heerlijke recept. Ik kreeg gister onverwacht een bestelling voor Tiramisu voor 35 personen. Ik had het nog nooit eerder gemaakt en mag gelukkig zeggen dat het een groot succ... Lees reactie
Foods Kookworkshops & Catering 31 mei 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
740 kcal
37%2960 kcal
Vetten
60 g.
86%240 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tiramisu