Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Watergruwel recept
Watergruwel recept

Watergruwel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng in een pan 7,5 deciliter water aan de kook met de citroenschil. Voeg de gort toe en laat deze aan de kook komen. Temper het vuur en leg de deksel op de pan. Laat de gort in circa 1 uur en 30 minuten zachtjes gaar koken. Was de rozijnen en krenten en voeg ze met de suiker aan de gort toe. Laat het mengsel nog 15 minuten zachtjes koken. Verwijder de citroenschil en roer het bessensap door de gort. Variatie: Je kunt de citroenschil eventueel door een stukje pijpkaneel vervangen of de rozijnen en krenten door geweekte, in stukjes gesneden gedroogde vruchten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit watergruwel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven