Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Finse kaneelbroodjes recept
Finse kaneelbroodjes recept

Finse kaneelbroodjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voeg handwarm water, gist en suiker in een kom. Roer de eieren in een kom los. Voeg bloem en de eieren bij het gistwater. Het deeg 15 minuten kneden. De rozijnen door het deeg kneden. Het deeg 30 minuten laten verdubbelen. Rol het deeg uit tot 0,5 mm dikte en 20 cm breedte. Smeer er dikke boter op en strooi er kaneel/suiker over. Rol hem aan de lange zijde op. Snijd 16 driehoekjes. Met de brede kant op de plaat leggen. Met de palm van de hand de punt platter drukken. Leg er een theedoek op en wacht tot ze rijzen in 45 minuten. Zet de oven op 225 C. Daarna met koffiemelk bestrijken en er de suiker of amandelschaafsel op strooien. Bak af op 225 C in 22.5 minuten.

Allergenen Informatie

Voor dit finse kaneelbroodjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Finse kaneelbroodjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Ik ben in 2009 naar finland gegaan daar heb ik echte finse kaneelbroodjes gegeten, het was zooo lekker. Ik ben blij dat ik het recept heb gevonden!
    Bezoeker gaf dit recept op 11 juni 2013 5 uit 5 sterren
  • Wat ook erg lekker is is kardemom door het deeg te doen en bij de vulling ook wat amandelschaafsel te doen.
    Erik gaf dit recept op 25 november 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven