Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sabayon van kriekbier en kaneelijs recept
Sabayon van kriekbier en kaneelijs recept

Sabayon van kriekbier en kaneelijs


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Doe de eidooiers met de suiker in een hoge, smalle kom en klop met een handmixer de eidooiers met de suiker in ca. 7 minuten dik en schuimig.
Zeef de maïzena erboven en spatel die er door.
Klop de helft van het bier er door.
Breng in een sauteuse de rest van het bier tegen de kook aan.
Schenk het warme bier al kloppend in een dun straaltje bij de eidooiers.
Schenk het mengsel in de sauteuse en zet het op een zacht vuurtje.
Verwarm het mengsel flink kloppend tot het dik gebonden is.
Laat de sabayon niet koken, want dan schift de eidooier.
Zet de sauteuse op een natte, koude doek zodat het kookproces stopt.

Presentatie:
Schep op bordjes of in ruime coupes elk een flinke bol kaneelijs.
Schenk de sabayon erover.
Garneer eventueel met de kersen en serveer direct.

Serveersuggesties

Presentatie: Schep op bordjes of in ruime coupes elk een flinke bol kaneelijs. Schenk de sabayon erover.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sabayon van kriekbier en kaneelijs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven