Sabayon van kriekbier en kaneelijs

Ingrediënten

+ -
print

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Handmixer
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Doe de eidooiers met de suiker in een hoge, smalle kom en klop met een handmixer de eidooiers met de suiker in ca. 7 minuten dik en schuimig.
    Zeef de maïzena erboven en spatel die er door.
    Klop de helft van het bier er door.
    Breng in een sauteuse de rest van het bier tegen de kook aan.
    Schenk het warme bier al kloppend in een dun straaltje bij de eidooiers.
    Schenk het mengsel in de sauteuse en zet het op een zacht vuurtje.
    Verwarm het mengsel flink kloppend tot het dik gebonden is.
    Laat de sabayon niet koken, want dan schift de eidooier.
    Zet de sauteuse op een natte, koude doek zodat het kookproces stopt.

    Presentatie:
    Schep op bordjes of in ruime coupes elk een flinke bol kaneelijs.
    Schenk de sabayon erover.
    Garneer eventueel met de kersen en serveer direct.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
313 kcal
15%1252 kcal
Vetten
24 g.
34%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sabayon van kriekbier en kaneelijs