Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pika (zeer pikante uien en pepers) recept
Pika (zeer pikante uien en pepers) recept

Pika (zeer pikante uien en pepers)


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Een pot met pika staat bij het eten altijd op tafel op Curacao, meestal zelf klaargemaakt. De pikante uiringetjes eet je bij vlees of vis. Iedere familie heeft zo zijn eigen recept. Dit is een heel makkelijke. Pel de uien en snijd ze in niet te dunne ringen. Deze weer doormidden snijden. Verwijder steel en zaadjes van de madame jeanettepeper en snijd ze in grote stukken of repen. Pas op dat je je ogen daarna niet aanraakt, ze zijn zeer pikant. Je kunt ook andere verse pepers nemen, als ze maar pikant zijn. Meng uien en pepers door elkaar en doe alles in schone potten. De potten goed vullen. Doe wat natuurazijn met een heel klein beetje water in een steelpannetje en kook dit even. (Neem de hoeveelheid azijn die je nodig denkt te hebben om de pot te vullen) Doe er een heel klein beetje gemalen peper bij en giet de hete azijn in de potten over de uien. Laat alles afkoelen en sluit dan de potten. Je kunt de potten zeer lang goedhouden in de koelkast. Laat ze wel 1 a 2 dagen met rust zodat de uien pikant worden.

Serveersuggesties

De hoeveelheid uien, pepers en azijn pas je aan aan je eigen smaak. Wij eten de pikante uien bij alle vlees- kip- en visgerechten. Je kunt de pepers natuurlijk ook opeten, maar dat is meer iets voor de "die-hards". Veel ouderen op Curacao leggen soms een hele peper in hun soep en eten dat in stukjes erbij op. Dat raad ik je echter niet aan.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pika (zeer pikante uien en pepers) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Pika (zeer pikante uien en pepers) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies

  • Het is weer eens wat anders dan sambal; erg lekker. Maar blijf wel nadenken met de pepers. Groetjes Jaccor
    Jaccor gaf dit recept op 23 november 2014 5 uit 5 sterren
  • Je kunt ook uien en pepers heel fijn snijden en dan verder zo afhandelen. Geniet ervan Linda. Groet Fabita
    Fabita gaf dit recept op 15 januari 2012 5 uit 5 sterren
  • De allersimpelste, maar LEKKERSTE pika!
    Linda gaf dit recept op 4 november 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven