Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Basis koude saus: Mayonaise (5 deciliter) recept
Basis koude saus: Mayonaise (5 deciliter) recept

Basis koude saus: Mayonaise (5 deciliter)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pasteuriseer indien nodig de eierdooiers!
Roer de eierdooiers met de witte wijnazijn, mosterd en wat zout met een garde goed door elkaar. Voeg vervolgens de olie druppelsgewijs al roerend aan de eidooiermassa toe (voeg de olie niet te snel toe zodat deze niet in de schift raakt met de azijn). Controleer of de mayonaise de goede dikte heeft (als de mayonaise al zuur (fris) genoeg is, kun je hem met water afslappen, anders met augurkenvocht). Breng de mayonaise vervolgens op smaak met wat zout, peper en een beetje worcestersaus.

Serveersuggesties

Let goed op met zout toevoegen als de saus op smaak gebracht word. Zout lost erg moeilijk op in mayonaise. Dit is te verhelpen door het zout op te lossen in een klein beetje vocht. Om de wrange smaak van zelfgemaakte mayonaise te voorkomen kan er een klein beetje extra eierdooier aan toegevoegd worden.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit basis koude saus: mayonaise (5 deciliter) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven