Homemade mayonaise (vervolg op de basis)
- Herkomst Belgie
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van Digipics
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Zeer belangrijk, alle componenten zijn op kamertemperatuur.
Doe alle ingrediënten in een passende maatbeker voor je staafmixer, maar voeg de als laatste toe. - Plaats de mixer zachtjes op de bodem van de beker en start de mixer op de maximum snelheid,beweeg langzaam naar boven en weer naar beneden in de beker.
- Na 30 seconden in je mayonaise klaar.
- Schep over in een glazen bokaal en zet in de koelkast voor minstens een paar uur alvorens te gebruiken.
De verschillende soorten zijn ook belangrijk voor gezondheid freaks, zo gebruik ik koolzaadolie voor de overvloed aan Omega 3, arachide voor de smaak, mijn voorkeur! - Zonnebloem budgetsgewijs = 500 gram mayonaise voor 50 cent !
- Zo wil ik jullie aanmoedigen, om te experimenteren met deze basis.
- Je kan de ook vervangen door citroensap, vers of uit flesjes, maar leef je uit en bezorg je zelfgemaakte mayonaise een eigen karakter !
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- azijn kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 161300 kcal | 8065% | 1613000 kcal |
Vetten | 1921 g. | 2744% | 19210 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |