Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
IJskoude zwartebessencoulis recept
IJskoude zwartebessencoulis recept

IJskoude zwartebessencoulis


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe het fruit in een pan, voeg suiker en 2 eetlepels koud water toe en verwarm al roerend op laag vuur tot de suiker is opgelost. Breng langzaam aan de kook, dek de pan af en kook het fruit ca. 10 minuten onder. Haal de pan van het vuur en laat het fruit iets afkoelen. Hang een nylon zeef in een kom en wrijf het sap en het fruit erdoor. Gooi de inhoud van de zeef weg. Roer de crème de cassis door de coulis, en voeg indien nodig een beetje suiker en likeur toe. Laat afkoelen. Zet afgedekt voor het serveren in de koelkast. Serveer koud. Je kunt deze coulis ook warm serveren. Lekker bij appeltaart, warme pannenkoeken of ijs.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit ijskoude zwartebessencoulis recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven