Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mousselinesaus recept
Mousselinesaus recept

Mousselinesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de eierdooiers, het water en het citroensap in een rvs steelpannetje of sauteuse en klop met de garde goed los. Op een zacht vuurtje zetten of au bain marie en blijven kloppen tot een vast schuim. De saus mag hierbij niet warmer worden dan 70 C. Het pannetje van het vuur nemen en geleidelijk de geklaarde boter erbij roeren. Zorg dat ook de geklaarde boter niet warmer dan 70 C is.
Op smaak brengen met wat zout en cayennepeper.
De slagroom half stijf kloppen en voorzichtig onder de saus roeren.
Serveer deze saus onder andere over warme asperges of bij vis.

Serveersuggesties

Variaties: - probeer ook eens met wat meer boter en minder slagroom. - i.p.v. citroensap kan ook witte wijnazijn worden gebruikt of een combinatie van beide. - trek eens wat kruiden in 10 cl water en laat dit inkoken; zeven, volledig laten afkoelen in de koelkast en hiervan 2 eetlepels toevoegen i.p.v. gewoon water.

Allergenen Informatie

Voor dit mousselinesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven