Mousselinesaus
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
Bereidingswijze
- Doe de , het water en het citroensap in een rvs steelpannetje of sauteuse en klop met de garde goed los.
- Op een zacht vuurtje zetten of au bain marie en blijven kloppen tot een vast schuim.
- De saus mag hierbij niet warmer worden dan 70° C.
- Het pannetje van het vuur nemen en geleidelijk de geklaarde boter erbij roeren.
- Zorg dat ook de geklaarde boter niet warmer dan 70° C is.
Op smaak brengen met wat en .
De half stijf kloppen en voorzichtig onder de saus roeren.
Serveer deze saus onder andere over warme asperges of bij vis.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 285 kcal | 14% | 1140 kcal |
Vetten | 24 g. | 34% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 14 g. | 70% | 56 g. |
Waarvan onverzadigd | 7 g. | 26% | 28 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 3 g. | 52% | 12 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 10 mg. | 1% | 40 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |