Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Gebruik een pan waar de saus niet snel inkookt.
    Doe hierin de uien met en olie en fruit ze tot ze glazig zijn.
  2. Voeg selderij en toe en fruit deze ongeveer 2 minuten mee.

    Voeg gehakt toe, verkruimel dit met een vork in de pan.
  3. Voeg toe en fruit het vlees tot het de rauwe rode kleur verloren heeft.
  4. Voeg toe, kook tot de verdampt is.

    Draai het vuur lager, voeg en toe en kook totdat de verdampt is.
  5. De moet verkookt zijn voordat de tomaten worden toegevoegd.
  6. Dit zorgt ervoor dat het vlees romiger en beter van smaakt wordt.
  7. Roer regelmatig.

    Als de verdampt is, voeg dan de tomaten toe en roer goed.
  8. Gebruik je verse tomaten ontvel ze dan eerst en snijd in stukjes.
  9. Wanneer de tomaten beginnen te koken draai dan het vuur zeer laag en laat de saus zonder deksel minimaal 4 á 5 uur sudderen, roer van tijd tot tijd.
  10. Proef of moet worden toegevoegd.

    Deze saus bevat verder geen kruiden.
  11. Wil je toch kruiden gebruiken (Italiaanse ) voeg die dan pas op het laatst toe.
  12. Wil je de saus wat pittiger voeg dan peper naar smaak toe.
  13. Gebruik je graag knoflook, neem 3 teentjes en voeg die toe na de selderij en en bak het even mee.

    Dit recept heb ik van een Italiaanse vriend gekregen, zijn moeder maakte het zo.
  14. Hij zei, er wordt in deze saus verder geen kruiden en knoflook toegevoegd.
  15. Eigenwijs als ik ben doe ik dat dus wel.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Ragu (Bolognesesaus) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

BUITENGEWOON HEERLIJK
jjopieknopie 20 november 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
persoon
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
148 kcal
7%888 kcal
Vetten
13 g.
19%78 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ragu (Bolognesesaus)