Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sate sauce Semarang recept
Sate sauce Semarang recept

Sate sauce Semarang


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Knoflook pellen. Stuk afbreken van de tamarinde en en laten weken in een glas warm water. Even laten weken en dan met twee vingers in het glas de tamarinde uitknijpen. Het sapmengsel gebruiken, de pit weggooien. Bereidingswijze: 1 eetlepel sambal met knoflook en het stukje trassie bakken in de steelpan, in wat olie. Pindakaas en asemwater toevoegen. Even asem in het glas uitknijpen, zodat het water donker wordt en alleen het water over de pindakaas gieten. Blijven roeren. 3 tot 4 djeroek poeroet blaadjes toevoegen. 2 theelepels kentjoer toevoegen. Ketjap op gevoel toevoegen en 3 theelepels (bruine) suiker. Blijven roeren en wat water toevoegen op gevoel zodat het niet aanbrandt. Pas dus op. Blijven proeven en naar smaak brengen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit sate sauce semarang recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven