Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Truffelsaus recept
Truffelsaus recept

Truffelsaus


Ingrediënten


41

Bereidingswijze


Doe de fond in een pannetje en reduceer op een matig vuur tot de helft. Voeg het bouillonblokje toe. Gebruik ongezouten fond, anders geen bouillonblokje meer toevoegen! Borstel de truffel schoon en schaaf hem in dunne plakjes. Snijd deze plakjes vervolgens in niet te kleine stukjes. Voeg toe aan de fond en laat 10 min. garen. Voeg de truffelolie en de witte wijn toe. Braad het vlees. Neem het uit de pan en houd het warm door het in aluminiumfolie te wikkelen en in een op 85░C voorverwarmde oven te plaatsen. Blus het braadvet met wat water, roer de aanbaksels goed los van de pan en giet bij de saus. Breng op smaak met wat peper en eventueel nog wat zout. Maak een papje van koud water en ma´zena, breng de saus aan de kook en bind met het ma´zenapapje. Goed roeren en nog 2 min. rustig laten doorkoken. Geef deze saus bij gebraden rundvlees, kalfsvlees of wild.

Allergenen Informatie

Voor dit truffelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Truffelsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies

 • Heerlijke saus en lekker makkelijk te maken. Ik gebruik altijd de truffelproducten van www.truffles.nl ; de olie maar ook de tartufata is echt een heerlijke basis voor een saus!
  Jose gaf dit recept op 1 april 2016 4 uit 5 sterren
 • Simpel sausje maar truffels komen in nogal wat maten en gewichten (en prijzen!) dus misschien handig om te vermelden hoeveel truffel er in gaat? (ik denk zelf aan 10/15 gram)
  Remco gaf dit recept op 30 januari 2012 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven