

Herfstsalade met champignons, ui en gerookte spekreepjes
- Nederland
- Herfst
- 4 portie(s)
- 5 minuten
- 10 minuten
- tollertjes
Ingrediënten
- 200 gram kastanjechampignons
- 50 gram gerookte spekjesreepjes
- 50 gram katenspek, in reepjes gesneden
- 1 ui, in partjes gesneden
- 125 gram gemengde rucola sla
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels balsamico azijn
- versgemalen peper
- 50 gram pijnboompitten
Bereidingswijze
Borstel de champignons schoon en snijdt in plakjes. Snij de ui in partjes.
Bak de spekjes knapperig, haal ze met een schuimspaan uit de pan en bak in het vet de gesneden uitjes en champignons gaar.
Meng de olie met de azijn en voeg naar smaak peper (niet te flauw met de peper) toe.
Doe de spekjes terug in de pan en warm nog even mee door.
Verdeel de sla over 4 bordjes, en verdeel hierna de nog warme champignons, uitjes en spekjes erover. Schenk de dressing van olie en azijn er door. Garneer met de pijnboompitten en rasp de parmezaanse kaas boven de salade.
Meer Recepten
- Spruitjes maar dan anders4 porties
35 minuten
janenjo - Gebakken kalfszwezerik met stoemp van prei en Breydelham, gebakken shi-takés en gefriteerde prei4 porties
20 minuten
anneliesv - Herfstsalade met hertenbiefstukjes en spinazie4 porties
20 minuten
bb_babs
Allergenen Informatie
Voor dit herfstsalade met champignons, ui en gerookte spekreepjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Seizoensgerechten
- Herfst
- Herfstsalade met champignons, ui en gerookte spekreepjes