Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konijn Blando recept
Konijn Blando recept

Konijn Blando


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak het konijn stukken.
Neem een braadpan en bak de stukken konijn langs alle kanten bruin in de helft van de boter en een scheutje olijfolie. Kruiden met peper en zout. Houd lever en niertjes nog even apart.
Meng azijn, mosterd, ketchup en honing en bestrijk de stukken konijn.
Laat nog even verder bruinen.
Neem een grote kookpot en schik hierin de stukken konijn.
Verwijder de oude vetstof uit de braadpan en bak nu de uien en de wortel, samen met de lever en de niertjes, in de rest van de boter met een scheutje olijfolie, mooi bruin.
Voeg de ui en de wortel toe aan de kookpot. Houd lever en niertjes nog even apart.
Deglaceer de braadpan met het bruine bier. Eens het bier goed opgewarmd is, alles over het konijn in de kookpot gieten.
De tijm en de laurier toevoegen
Alles op een heel klein vuurtje rustig laten pruttelen tot het konijn mooi gaar is.
Na een half uurtje, de lever en de niertje toevoegen.
Indien nodig, af en toe een beetje extra vocht toevoegen.

Serveersuggesties

Lekker met gekookte aardappelen, sla en tomaten of rode kool of schorseneren. Zalig en typisch Belgisch is de tweede dag, de overschot van het konijnen vooral de saus, opdienen met een dikke talloor zelfgemaakte frieten!

Allergenen Informatie

Voor dit konijn blando recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Nieuw jaar, nieuwe kansen
    Alle oliebollen zijn achter de kiezen en de laatste restjes kerstkalkoen zijn eindelijk ook verdwenen. In de prullenbak welteverstaan, want wie had bedacht dat we wel een kilo vlees per persoon zouden eten? Het is januari, en al vriest het dat het kraakt, we moeten aan de bak: in no time staat de zomer voor de deur en zijn de goede voornemens vergeten.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven