Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Balkenbrij recept
Balkenbrij recept

Balkenbrij


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de drie vleessoorten in de bouillon in 30 minuten niet al te gaar en snijd het vervolgens in kleine blokjes. Daarna terug in de bouillon en voeg de rommelkruiden toe. Laat dit rustig weken en intrekken gedurende ca. 5 minuten. Voeg met een pollepel al roerend het boekweitmeel erdoorheen. Het moet absoluut stijf zijn. Laat de brij dan ongeveer 1 5 minuten nagaren. Stort de massa in een met koud water omgespoelde vorm en laat dit een dag rusten in de koelkast. Snijd van de balkenbrij plakken ter dikte van een boterham en bak ze in boter knapperig bruin (een paar minuten aan elke kant volstaat). Heerlijk op brood.

Allergenen Informatie

Voor dit balkenbrij recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven