Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Erwtensoep recept
Erwtensoep recept

Erwtensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vul een soeppan met het water, de bouillonblokjes en de laurierblaadjes.
Als het water kookt, mogen de schouderkarbonades en de erwten erbij. Breng de soep opnieuw aan de kook. Zodra er schuim op de soep drijft, dit eraf scheppen totdat de soep schuimvrij is.
Laat de soep drie kwartier tot een uur zachtjes koken.
Ondertussen de resterende groente wassen en in blokjes snijden.
Haal na ongeveer een uur het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Alle de groente mag in de pan en de soep mag opnieuw zachtjes aan de kook gebracht worden.
Na een half uur kan de rookworst gesneden worden. Bak de spekjes krokant en voeg deze samen met de rookworst toe aan de soep. Laat de soep nog een half uurtje zachtjes koken en maak eventueel op smaak met wat zout.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit erwtensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven