Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken kwartel  met zuurkool en stroopsaus recept
Gebakken kwartel  met zuurkool en stroopsaus recept

Gebakken kwartel met zuurkool en stroopsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven op 200 graden C.
Pel en snipper de knoflook en sjalotten.
Smelt een klontje roomboter in een steelpan en fruit de sjalot en knoflook aan.
Laat de zuurkool uitlekken.
Doe de uitgelekte zuurkool bij de knoflook en sjalotten.
Bak alles even samen en blus af met de appelsap.
Draai het vuur laag en laat 20 minuten koken.
Leg de plakjes ham op een bakplaat met bakpapier en bak de plakken in de oven ongeveer 5 a 8 minuten.
Zet ondertussen een steelpan op het vuur en laat de rode wijn 1/3 inkoken.
Voeg de appelstroop toe en blijf roeren tot de appelstroop is opgelost.

Zorg dat de zuurkool en saus warm zijn en de ham uitgebakken.
Bak de kwartelfilets in wat boter en olijfolie net gaar.
Leg op ieder bord een nestje zuurkool. Leg er twee kwartelfilets op en garneer met de saus en de uitgebakken ham.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken kwartel met zuurkool en stroopsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven