Basisrecept truffels

Ingrediënten

+ -
print

Extra nodig: bakpapier of marmeren plaat

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Een kom in een pan met kokend water zetten.
  2. De chocolade boven de kom in stukjes breken, de boter toevoegen en de chocolade laten smelten. 1 voor 1 de en de erdoor roeren.
  3. Het mengsel 2 uur in de koelkast laten opstijven.
  4. Ca. 16 balletjes vormen en koel bewaren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Basisrecept truffels heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Waarom doe je er eidooiers door en verwerkje die niet eerst tot een room. door ze met melk warm te maken en lobberig en daarna pas opkloppen in de boter? als je rouwe eieren gebruikt kan dit gevo... Lees reactie
henny57 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
392 kcal
19%1568 kcal
Vetten
29 g.
42%116 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
8%4 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
3%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
6%0 g.
Koolhydraten
15 g.
5%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%4 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Basisrecept truffels