Empanadas banaan

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter.
  2. Zeef boven een kom de en 2 theelepels .
  3. Maak in het midden een kuiltje en schenk de gesmolten boter daarin.
  4. Voeg scheutje voor scheutje ± 1 deciliter lauw toe.
  5. Kneed dit tot een soepel deeg.
  6. Voeg eventueel nog toe als het deeg te droog is.
  7. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het ± 30 minuten rusten.
  8. Pel de , snijd ze in plakjes en doe ze in een kom.
  9. Voeg de en citroensap toe en meng alles samen met de chocolade goed door elkaar.
  10. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 12 gelijke stukken.
  11. Vorm hiervan 12 balletjes.
  12. Bestuif het aanrecht en de deegroller met .
  13. Rol de balletjes uit tot dunne cirkels ter grootte van de deegpers.
  14. Leg een deeglapje op de deegpers.
  15. Doe twee volle eetlepels vulling in het midden van de cirkel in de uitsparing van de deegpers.
  16. Bestrijk de randen met eiwit.
  17. Klap de pers dicht en druk hem stevig aan.
  18. Haal de empanada voorzichtig uit de pers.
  19. Maak op dezelfde wijze nog 11 empanada's.
  20. Verhit frituurolie/-vet tot er witte damp ontstaat (175°C).
  21. Bekleed een vergiet met keukenpapier.
  22. Frituur de empanada in ± 3 minuten goudbruin en laat ze in de vergiet uitdruipen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine en pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine en pure chocolade
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
597 kcal
29%7164 kcal
Vetten
29 g.
42%348 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
58 g.
22%696 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
4 g.
4%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Empanadas banaan