Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mossel kroketjes recept
Mossel kroketjes recept

Mossel kroketjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


In een pan mosselkookvocht of bouillon tot de helft inkoken. In een sauspan de boter smelten en 30 gram bloem erdoor roeren. Nog 2 minuten zachtjes bakken. Scheutje voor scheutje bouillon en slagroom toevoegen en blijven roeren tot een dikke saus ontstaat. Pan van het vuur nemen. Eieren splitsen en de dooiers met peterselie en bieslook door de saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Mengsel laten afkoelen en in de koelkast door en door koud laten worden. In een diep bord de eiwitten loskloppen. Steeds 1 lepel van saus scheppen. Mossel erin drukken en saus rond mossel tot kroket of balletje vormen. Kroketjes eerst door bloem wentelen, dan door het eiwit en vervolgens door paneermeel. Frituurolie tot 180 graden C. verhitten en de mosselkroketjes met 8 tegelijk in 4 minuten goudbruin frituren. Mosselkroketjes in vergiet bekleed met keukenpapier laten uitlekken. Mosselkroketjes serveren met grove mosterd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mossel kroketjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven