Garnalen kroketjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Fruit de gesnipperde in de .
  2. Voeg toe en laat al roerend gaar worden.
  3. Schenk de erbij en roer tot een dik gebonden saus.
  4. Maak het pittig met , en .
  5. Neem pan van het fornuis en meng de peterselie en de garnalen erdoor.
  6. Laat het afkoelen in een ruime ovenschaal, en zet minstens 8 uur in de koeling.
  7. Maak van de ragout met vochtige handen kleine kroketjes.
  8. Klop eieren los en strooi en op twee borden.
  9. Wentel de kroketjes eerst door de dan door de eieren en als laatste door de .
  10. Herhaal eventueel met ei en . (pas op dat het niet te dik zal worden. . . . .
  11. te dikke korst).
  12. Verhit het frituurvet tot 180 graden C en bak de kroketjes in etappes goudbruin.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
  • hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Garnalen kroketjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Henk amice, dat zou best eens kunnen, dit recept is opgeduikeld tussen oude recepten en las het ook al van Jannie van der Heijden die in de Tubantia schrijft. En als je het anders wilt doen door vis t... Lees reactie
jacob 12 april 2016
Sorry Jacob, maar ik lust geen garnalen, maar kan het ook met kaleljauw. en neem mij niet kwalijk dat ik het zeg maar je recept lijkt erg veel op de garnalenkroketjes uit de GOOI EN EEMLANDER van de... Lees reactie
Henk van Eijden 9 januari 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
185 kcal
9%1110 kcal
Vetten
18 g.
25%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Garnalen kroketjes