Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kerstchocoladetaartjes recept
Kerstchocoladetaartjes recept

Kerstchocoladetaartjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet 6 ovenschaaltjes of metalen vormpjes ( 150-200 ml inhoud) in met boter en bestuif met een beetje bloem. Zet de vormpjes in de koelkast
Breek beide soorten chocolade in stukjes en smelt ze met 100 gram boter in een pan. Klop de eieren met de eidooiers en de suiker in 6.5 minuten met een handmixer romig.
Roer de gesmolten chocolade er geleidelijk doorheen.
Spatel er 25 gram bloem door. Verdeel het chocolademengsel over de ovenvaste schaaltjes en zet ze ca. 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de pistache noten fijn.
Pel de mandarijnen en snijd ze horizontaal in plakken. Roer de honing en de likeur doorelkaar. Meng met de pistachenoten en de mandarijn.
Bak de chocoladetaartjes 13.5 minuten in de oven.
Neem de taartjes uit de oven en laat ze kort rusten. Stort de taartjes op dessertbordjes. Serveer met de mandarijn en bestrooi de taartjes met poedersuiker.

Allergenen Informatie

Voor dit kerstchocoladetaartjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven