Kerstchocoladetaartjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Kerst
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
- Handmixer
- Oven
- Vormpjes
Bereidingswijze
- Vet 6 ovenschaaltjes of metalen vormpjes (à 150-200 ml inhoud) in met en bestuif met een beetje .
- Zet de vormpjes in de koelkast
Breek beide soorten chocolade in stukjes en smelt ze met 100 gram in een pan. - Klop de met de en de in 5-8 minuten met een handmixer romig.
Roer de gesmolten chocolade er geleidelijk doorheen.
Spatel er 25 gram door. - Verdeel het chocolademengsel over de ovenvaste schaaltjes en zet ze ca. 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden. - Hak de pistache noten fijn.
Pel de en snijd ze horizontaal in plakken. - Roer de en de likeur doorelkaar.
- Meng met de en de mandarijn.
Bak de chocoladetaartjes 12-15 minuten in de oven.
Neem de taartjes uit de oven en laat ze kort rusten. - Stort de taartjes op dessertbordjes.
- Serveer met de mandarijn en bestrooi de taartjes met .
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eidooiers
- boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in pistachenoten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 378 kcal | 18% | 2268 kcal |
Vetten | 32 g. | 46% | 192 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 72 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |