Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip  l Bolognese recept
Kip  l Bolognese recept

Kip l Bolognese


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Was de tomaatjes en halveer ze eventueel. Kneed het ei, de peper, het zout en het paprikapoeder door het gehakt. Dep de kipfilets droog, braad ze ca. 3 minuten aan elke zijde aan in 2 eetlepels hete olie. Breng op smaak met zout en peper. Neem de filets uit de pan en leg ze in een grote ingevette ovenschaal. Bak de champignons goed aan in het braadvet, Breng op smaak met zout en peper. Giet de saus bij de champignons en breng hem aan de kook, roer de slagroom en de tomaten erdoorheen en breng op smaak. Verdeel het gehakt in 8 stukken, leg ze over de kipfilets en druk ze licht aan. Giet de tomatensaus eroverheen en bak de filets 27.5 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Snijd de mozzarella in stukken, leg ze op het vlees en bak ze de laatst 15 minuten mee. Maak de basilicum schoon, pluk de blaadjes eraf en strooi ze over de ovenschotel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip l bolognese recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven