Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sarmale recept
Sarmale recept

Sarmale


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Vulling: mix het rundergehakt, varkensgehakt, 1 eetlepel tomatenpasta, zout en peper en rijst. Zet het mengsel aan de kant terwijl je de koolbladeren bewerkt.

Kook de koolbladeren in water en zout tot ze goed op te rollen zijn. (7.5 min). Neem de koolbladeren uit het water en rol per blad ongeveer 1 tot 2 eetlepels van het vleesmengsel in het blad.

Bak de spekjes in een pan samen met de ui totdat de ui lekker bruin is. Voeg de zuurkool toe (zonder vocht),de peperkorrels en de 3 theelepels tomatenpasta (en eventueel zout als het geheel niet zout genoeg is) en kook dit voor 3 minuten. Zet het aan de kant.

Neem een grote diepe pan en leg hierin 1/3 van de zuurkoolmix met ui en spek. Hieroverheen komen de gevulde en opgerolde koolbladeren. Hierover komt weer een laag van de zuurkoolmix en weer een laag koolbladeren. Maak ongeveer 4 lagen van ieders.

Vul de pan met water zodat ze lagen onder water komen te staan (niet te ruim!). Voeg hierbij het laurierblad toe.

Kook het geheel op laag / middel vuur ongeveer 2 - 2 1/ 2 uur. Na 2 uur haal 1 rol eruit en controleer of het geheel goed gaar is. Als het geheel gaar is neem het laurierblad eruit.

Verdeel het geheel over een grote ovenschaal en bak het geheel in de oven voor 30 minuten op 200C. Als het goed is zal er een krokante korst op het geheel ontstaan.

Het gerecht is goed in te vriezen en kan in de vriezer wel een maand lang bewaard worden!!!

Allergenen Informatie

Voor dit sarmale recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Sarmale heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Heerlijk recept ik smul er graag van heerlijk met polenta cake.
    Tuinman gaf dit recept op 28 december 2013 5 uit 5 sterren
  • 1. Het is heel belangrijk wat voor soort rijst je gebruik in de sarmale, je kunt niet zomaar basmatirijst ingooien, de risottorijst is het beste voor. 2. Voor 1 kilo vlees zoals boven genoemd, minste... Lees reactie
    Vio gaf dit recept op 21 maart 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven