Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kruidbroodjes recept
Kruidbroodjes recept

Kruidbroodjes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 50 C. (laagste stand). De bloem, gehakte sucade, de rommelkruiden, de suiker, de (droge) gist (of de verse met 25 gram water of melk aangemaakte gist), door elkaar kneden met 3 deciliter lauwe melk of water en n klontje boter (circa 30 gram). Goed afkneden zodat er een samenhangende deegbal ontstaat. Vorm een rol en snijd hiervan dikke plakken. Maak van deze plakken met de hand broodjes. Plaatsen op de met bakpapier belegde of ingevette bakplaat. Laten rijzen (eventueel in de oven met de deur op een kiertje op 50 C. ) Baktijd is ongeveer 15 minuten. Ovenwarmte circa 225 C. Bakken in een broodvorm: 1 uur laten rijzen. De baktijd is dan circa 30 minuten. Ovenwarmte is dan ook circa 225 C. Dit recept werkt ook goed met een broodmachine. Naar eigen keuze laat je het zitten en heb je een kruidbrood of je haalt het deeg net voor het bakken uit de machine, verdeelt het in porties en bak je het af in de oven. Wie het recept makkelijk wil uitvoeren kan in de broodmachine ook gewoon een heel kruidbrood bakken. Opmerking: Kruidbroodjes worden traditioneel in Rotterdam tussen Kerst en Oud-en Nieuw gegeten. De traditie gaat terug op het oude Germaanse offerbrood. (De kleur van de broodjes doet denken aan het bloed van de mensenoffers!) De broodjes worden gevormd als puntjes. Tegenwoordig is rommelkruid moeilijk te krijgen.

Allergenen Informatie

Voor dit kruidbroodjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kruidbroodjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Ik heb ze geprobeerd te maken, dat is wel gelukt alleen +/- 225 graden was veel te hoog ze zijn helaas veel te hard gebakken helaas.
  Lambert gaf dit recept op 25 december 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven