Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rozenijs recept
Rozenijs recept

Rozenijs


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook suiker en water. Als de stroop belletjes vormt, dan citroenschil en de rozenblaadjes toevoegen. Laat alles 10 minuten zachtjes koken. Dan zeven en af laten koelen. Roer het citroensap, een lepel in reepjes gesneden rozenblaadjes en de rozensiroop erdoor. Schenk in een diepvriesdoos en laat minstens 3 uur vriezen. (elk half uur roeren. ) Voor gesuikerde rozenblaadjes: eiwit losroeren, de blaadjes erdoor halen en door poedersuiker wentelen. Op bakpapier aan de lucht laten drogen. Met een wafeltje serveren.

Allergenen Informatie

Voor dit rozenijs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Rozenijs heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • Leuk ik ga het een keer maken. In Frankrijk hadden ze ook rozen-en-lavendelijs en viooltjesijs. Heel lekker. Ben benieuwd.
    Isah gaf dit recept op 20 mei 2013 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven