Balkenbrij
- Herkomst Nederland
- Categorie Streekgerechten
- Balkenbrij recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- 1 reviews
Ingrediënten
print15 gram gemengde kruiden zoals: anijszaad, tijm, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, foelie
Keukenspullen
- Koekenpan
- Zeef
Bereidingswijze
- Doe het vlees en het vet met het in een grote ketel en breng aan de kook.
- Voeg de gemengde , en toe en laat in ca. 40 min.
- gaar sudderen.
- Neem het vlees uit de bouillon en laat het afkoelen.
- Giet de bouillon door een zeef.
- Snijd het vlees heel klein en het vet in dobbelsteentjes van 0,5 cm.
- of draai het door de vleesmolen.
- Maak van een derde deel van de bouillon met het een glad beslag.
- Breng de overige bouillon met het vlees weer aan de kook en voeg eventueel de rozijnen en / of het bloed toe.
- Voeg onder voortdurend roeren geleidelijk het beslag toe.
- Laat een kwartiertje doorkoken en blijf roeren.
- De brij moet goed stijf zijn, anders nog wat toevoegen.
- Giet de brij in een met koud omgespoelde kom en laat hem afkoelen.
- Zet hem nog een nacht in de koelkast.
- Snijd dikke plakken van de balkenbrij en bak die om en om bruin in een koekenpan met wat .
- Warm opdienen met gebakken appeltjes en brood.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Balkenbrij44u
Variaties op Balkenbrij
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Balkenbrij | 4 | Streekgerechten |
Balkenbrij (pittig en anders gekruid) | 1 | Hapjes |
Balkenbrij en zure zult | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
- bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- kruiden, bouillonblokjes, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Balkenbrij heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 551 kcal | 27% | 2755 kcal |
Vetten | 23 g. | 33% | 115 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 48 g. | 18% | 240 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |