Alles in een grote pan aan de kook brengen en zachtjes laten trekken tot de botten los van het vlees gekookt zijn (ca. 3 uur).
Alle vlees uit de scheppen, botten, zwoerd en het vet van de bovenknie verwijderen.
Vlees in brokken snijden en door de vleesmolen vermalen.
De helft van het gemalen vlees in een schone pan doen en zoveel toevoegen tot het vlees net onder staat.
De pan terzijde plaatsen.
Balkenbrij:
Doe de andere helft van het gemalen vlees terug in de en houd die zachtjes aan de kook.
Indien nodig nog wat en zout(1 stuk) toevoegen.
Zet alle benodigde (gemalen) kruiden, boekweitmeel(2 pakken) en schalen klaar (met een klein bodempje water(1 pakje)(6 liter)).
Bereiding:
Zorg ervoor dat de bouillon(2) voldoende zout(1 stuk) en sterk gekruid is.
Meng onder voortdurend roeren de boekweitmeel(2 pakken) beetje bij beetje door de bouillon(2) tot een zeer stijve brei ontstaat.
De brei even laten garen tot ze gaat “puffen” en doe die dan in de gereedstaande schalen.
Laat de brei op een koele plaats uitwasemen (gedurende een nacht).
Snijd daarna de brei in stukken en verpak ze in plastic folie.
Vacumeren is het beste vanwege de houdbaarheid.
Bij voorkeur in de koelkast bewaren.
Van een stuk balkenbrij plakken snijden van ca. 6 mm.
en bakken in een hete koekenpan met wat margarine en olie tot een krokant korstje ontstaat.
Bereiding (zure) zult:
Zet voldoende kleine schaaltjes klaar en vet die met wat keukenpapier in met olijfolie.
Breng de vleesmassa langzaam aan de kook.
Haksel zure uitjes, augurk en geweckte paprika en voeg die aan het vleesmengsel toe evenals naar smaak limoensap, suiker(1 stuk), zwarte peper(1 stuk), foelie(1 stuk)(1 theelepel), korianderpoeder(1 stuk) en gemalen steranijs(1 stuk).
Haal de pan van het vuur en meng naar verhouding voldoende geweekte gelatineblaadjes door de substantie.
Laat de zult opstijven in de koelkast.
Haal ze daarna uit de schaaltjes en verpak in plastic folie.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon, kruidenbouillon, bouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon, kruidenbouillon, bouillon
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon, kruidenbouillon, bouillon
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in runderbouillon, kruidenbouillon, bouillon
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon, kruidenbouillon, bouillon
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon, kruidenbouillon, bouillon
Vis
gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.