Karamel
- Herkomst Zwitserland
- Categorie Streekgerechten
- Bereiden
- Kookboek van Bakplezier
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Plank
- Bakpapier
Bereidingswijze
- , en in een pan doen en verwarmen onder konstant roeren.
Het geheel zo lang laten koken tot het dik wordt en een licht bruine kleur krijgt.
Dan de poedersuiker erdoorheen roeren.
Zorg dat het bakblik koud is en het bakpapier erin zit, zodra je de poedersuiker door het geheel geroerd hebt moet je het namelijk in het bakblik gieten en even een paar keer goed met het bakblik slaan zodat de luchtbellen verdwijnen.
Dan moet je wachten tot het koud geworden is, je neemt dan het bakpapier en tilt zo het geheel uit het bakblik op de aanrecht of op een plank en met een scherp mes kun je het in stukjes snijden.
Variaties op Karamel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Karamelsaus | 3 | Sauzen en marinades |
Gekarameliseerde kip | 2 | Gevogelte |
Gekarameliseerde witlofstronken | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1969 kcal | 98% | 1969 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 13 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 450 g. | 500% | 450 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |