Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zeeuwse rijsttafel recept
Zeeuwse rijsttafel recept

Zeeuwse rijsttafel


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Men begint met het uitbakken van de kaantjes tot deze uiteindelijk donkerbruin zijn. Deze kaantjes zet je gewoon op in een pan op een laag vuurtje. Het eindresultaat zal er na zo'n minuut of 15 zijn. Intussen beginnen we vast met het kruiden van het vlees (de speklappen) met mosterd, pesto, tijm, rozemarijn en kerrie. Daarna zetten we deze weer terug in de koelkast. Schil de aardappels. Bij het gebruik van verse bruine bonen/kapucijners moeten deze eerst 24 uur weken (1/3 deel bonen 2/3 deel water). Tevens worden ze in hetzelfde water afgekookt, anders worden de bonen niet gaar. Bij het gebruik van bruine bonen/kapucijners uit blik heb je hier geen last van en kun je deze gewoon in een pan alvast klaar zetten. Kook de aardappels en rijst op de gebruikelijke wijze. Koekenpan verhitten, boter toevoegen en laten smelten. Speklappen toevoegen en bakken, totdat deze mooi bruin zijn. Tevens zetten we de bonen en kapucijners op een laag vuurtje. (Verse bonen zet je gelijk op met de aardappels). Als de aardappels beginnen te koken, beginnen we ook met het afkoken van de rijst (Ongeveer 6 minuten, ligt aan de rijstsoort, kijk op het pakje van de rijst). Als de rijst en de aardappels gaar zijn, deze afgieten en warm houden op het gasfornuis. In de koekenpan van het vlees bakken we ook de halve uienringen. Je legt het vlees op een het bord en in het vet van de speklappen bakken we even snel de uien goudbruin aan met een beetje kerriepoeder. Vergeet hierbij niet een beetje jus op tafel te zetten. Deze kan 'kant en klaar' gekocht worden in een zakje. Nu alles tegelijk klaar is, kan de Zeeuwse rijsttafel worden opgediend.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zeeuwse rijsttafel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zeeuwse rijsttafel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Zeer lekker recept en al wel 100 keer gemaakt naar eigen recept. Ik begrijp werkelijk niet wat 020 uien in een Zeeuwse rijstafel te zoeken hebben. Ik gebruik dan ook gewoon lekker de zilveruitjes en v... Lees reactie
    Diederik gaf dit recept op 21 juli 2017 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven