Zeeuwse rijsttafel

Ingrediënten

+ -
print

Voor het kruiden van de speklappen:

De bijgerechten die op tafel komen te staan:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Men begint met het uitbakken van de kaantjes tot deze uiteindelijk donkerbruin zijn.
  2. Deze kaantjes zet je gewoon op in een pan op een laag vuurtje.
  3. Het eindresultaat zal er na zo'n minuut of 15 zijn.
  4. Intussen beginnen we vast met het van het vlees (de ) met , , , en .
  5. Daarna zetten we deze weer terug in de koelkast.
  6. Schil de aardappels.
  7. Bij het gebruik van verse bruine / moeten deze eerst 24 uur weken (1/3 deel 2/3 deel water).
  8. Tevens worden ze in hetzelfde water afgekookt, anders worden de niet gaar.
  9. Bij het gebruik van bruine / uit blik heb je hier geen last van en kun je deze gewoon in een pan alvast klaar zetten.
  10. Kook de aardappels en op de gebruikelijke wijze.
  11. Koekenpan verhitten, boter toevoegen en laten smelten.
  12. toevoegen en bakken, totdat deze mooi bruin zijn.
  13. Tevens zetten we de en op een laag vuurtje. (Verse zet je gelijk op met de aardappels).
  14. Als de aardappels beginnen te koken, beginnen we ook met het afkoken van de (Ongeveer 6 minuten, ligt aan de rijstsoort, kijk op het pakje van de ).
  15. Als de en de aardappels gaar zijn, deze afgieten en warm houden op het gasfornuis.
  16. In de koekenpan van het vlees bakken we ook de halve uienringen.
  17. Je legt het vlees op een het bord en in het vet van de bakken we even snel de goudbruin aan met een beetje kerriepoeder.
  18. Vergeet hierbij niet een beetje jus op tafel te zetten.
  19. Deze kan 'kant en klaar' gekocht worden in een zakje.
  20. Nu alles tegelijk klaar is, kan de Zeeuwse rijsttafel worden opgediend.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal en sambal
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in piccalilly, sambal, piccalilly, sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden en pesto
  • piccalilly en piccalilly kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal, pesto, sambal
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in augurk
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal en sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal en sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zeeuwse rijsttafel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Zeer lekker recept en al wel 100 keer gemaakt naar eigen recept. Ik begrijp werkelijk niet wat 020 uien in een Zeeuwse rijstafel te zoeken hebben. Ik gebruik dan ook gewoon lekker de zilveruitjes en v... Lees reactie
Diederik 21 juli 2017

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
143 kcal
7%572 kcal
Vetten
11 g.
15%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zeeuwse rijsttafel