Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Handmixer
  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Vet de vormpjes in met een beetje .
    Kneed 250 gram , 75 gram , een beetje , de in blokjes en het eerst met de deeghaken van de handmixer en daarna kort met de hand tot een glad deeg.
    Vorm het deeg op een met bestoven werkvlak tot een rol (circa 18 centimeter lang).
  2. Snijd de rol in 9 plakken.
    Rol elke plak uit tot een cirkel van 12 centimeter doorsnede.
  3. Bekleed de vormpjes met de deegplakken en druk goed aan.
  4. Prik met een vork meerdere malen in de deegbodem en zet de vormpjes circa 30 minuten in de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Roer het kookpuddingpoeder en 60 gram met 6 eetlepels glad.
  6. Giet de overige in een pan.
  7. Verwarm de op laag vuur en breng geleidelijk aan de kook.
    Roer het aangemaakte puddingpoeder door de hete , breng opnieuw aan de kook en laat al roerend 1 minuut koken.
  8. Laat afkoelen en roer daarbij geregeld door.
    Bak de tartelettes 12-15 minuten in de oven.
  9. laat ze afkoelen.
    Maak de schoon.
  10. Klop de stijf, voeg daar bij langzaam de en 1-2 theelepels toe
    Klop de pudding door met de handmixer.
  11. Spatel de en voorzichtig doorheen.
  12. Vul de tartelettes met de puddingroom en verdeel de eroverheen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
266 kcal
13%2394 kcal
Vetten
15 g.
22%135 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%225 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%135 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeientaartjes met puddingcrème