Vet de vormpjes in met een beetje .
Kneed 250 gram bloem(250 gram), 75 gram suiker(135 gram), een beetje zout(1 stuk), de boter(125 gram)(1 stuk) in blokjes en het ei(1 stuk) eerst met de deeghaken van de handmixer en daarna kort met de hand tot een glad deeg.
Vorm het deeg op een met bloem(250 gram) bestoven werkvlak tot een rol (circa 18 centimeter lang).
Snijd de rol in 9 plakken.
Rol elke plak uit tot een cirkel van 12 centimeter doorsnede.
Bekleed de vormpjes met de deegplakken en druk goed aan.
Prik met een vork meerdere malen in de deegbodem en zet de vormpjes circa 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Roer het kookpuddingpoeder en 60 gram suiker(135 gram) met 6 eetlepels melk(400 milliliter) glad.
Giet de overige melk(400 milliliter) in een pan.
Verwarm de melk(400 milliliter) op laag vuur en breng geleidelijk aan de kook.
Roer het aangemaakte puddingpoeder door de hete melk(400 milliliter), breng opnieuw aan de kook en laat al roerend 1 minuut koken.
Laat afkoelen en roer daarbij geregeld door.
Bak de tartelettes 12-15 minuten in de oven.
laat ze afkoelen.
Maak de aardbeien(550 gram) schoon.
Klop de slagroom(250 milliliter) stijf, voeg daar bij langzaam de slagroomversteviger(1 zakje) en 1-2 theelepels suiker(135 gram) toe
Klop de pudding door met de handmixer.
Spatel de slagroom(250 milliliter) en voorzichtig doorheen.
Vul de tartelettes met de puddingroom en verdeel de aardbeien(550 gram) eroverheen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker en aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, melk, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, boter, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.