Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appeltaart met abrikozenjam en amandelspijs recept
Appeltaart met abrikozenjam en amandelspijs recept

Appeltaart met abrikozenjam en amandelspijs


Ingrediënten


Bereidingswijze


Beboter de springvorm.

Zeef de bloem en bakpoeder en doe dit samen met 160 gram suiker, vanillesuiker en zout in een kom.

Snijd de koude boter in kleine stukjes en voeg toe aan het bloemmengsel.

Klop daarna het ei los en giet 3/4 hiervan in de beslagkom.

Kneed dit mengsel met je handen tot een samenhangend mengsel. Laat het deeg daarna ca. 30 minuten op een koele plaats rusten.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het in blokjes.

Meng daarna de walnoten, 50 gram suiker, de abrikozenjam, kaneel, citroensap door de appelblokjes.

Gebruik 2/3 deel van het deeg om de boden en zijkanten van de vorm te bekleden.

Rol de amandelspijs op bestoven werkblad met bloem tot een ronde lap zo groot als de springvorm en leg deze op het deeg.

Verdeel hier het appelmengsel over.

Van het overige deeg reepjes van maken en boven op het appelmengsel leggen en zachtjes aandrukken. Leg ze kruislings.

Bestrooi de taart met geschaafde amandel en 2 eetlepels suiker. Bestrijk daarna de randen en reepjes met het overgebleven ei.

Bak vervolgens de appeltaart ca. 1 uur in voorverwarmde oven op 200 graden C. (stand 3).

Laat de taart in de vorm afkoelen. .

Serveersuggesties

Je kunt er nog 50 gram krenten en 50 gram rozijnen doorheen doen als je dat lekker vindt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appeltaart met abrikozenjam en amandelspijs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven