Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Baklava (notengebak) recept
Baklava (notengebak) recept

Baklava (notengebak)


Ingrediënten


18

Bereidingswijze


Gebruik een ovenvaste glazen schaal van 20 x 30 x 5 cm en vet deze in met gesmolten boter. Bedek de bodem met 1 velletje filodeeg en vet ook dit weer in met de boter. Hierop weer 1 velletje filodeeg en weer insmeren met de roomboter. Ga zo door tot vijf velletjes filodeeg. Hak de noten grof, houd een klein deel apart voor garnering. Roer 2 kopjes kristalsuiker door de noten. Verdeel het notenmengsel over de plakjes filodeeg. Strooi wat kaneelpoeder over het notenmengsel. Leg nu weer 1 velletje filodeeg op de notenlaag. Smeer het weer in met roomboter. Ga zo verder totdat u weer vijf velletjes als bovenlaag heb. Snijd nu het gebak in ruiten van 5 x 5 cm. Bak de baklava in een voorverwarmde oven op 175 graden C. ca 30 minuten. Draai de temperatuur terug naar 150 graden C. en bak nog eens 30 minuten. Intussen kunt u de suikersiroop maken. Doe een 1/2 kopje water, 2 kopjes kristalsuiker, de honing en de citroensap in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat het ca. 5 minuten doorkoken. Test of de suikersiroop goed is door een druppel op een bordje te laten vallen. Als het heel langzaam uitloopt is de suikersiroop goed. Giet de suikersiroop over de baklava zodra hij uit de oven komt. Giet goed tussen de naden. Het deel noten wat u apart heeft gehouden wat fijner hakken en dit over de suikersiroop strooien.

Allergenen Informatie

Voor dit baklava (notengebak) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Baklava (notengebak) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Klinkt heerlijk, simpel te maken maar helaas veelste zoet! Je eet gewoon happen pure suiker met een stukje noot. Volgende keer halveer ik de suiker om het eetbaar te maken.
    Anouk gaf dit recept op 7 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Het bovenste laagje filodeeg bleef niet 'plakken' aan de nootjes. Misschien heb ik iets over het hoofd gezien? De vorm was dus minder mooi, maar de smaak was geweldig!
    Eladage gaf dit recept op 1 januari 2008 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven