Baklava

Ingrediënten

+ -
print

Water siroop:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Rooster de in een droge koekenpan, hak ze grof.
  2. Gehakte walnoten en met , en oranjebloesemwater grondig vermengen.
  3. De laten smelten.
  4. Oven op 180 C voorverwarmen.
  5. Een rechthoekige bakvorm van ongeveer 20-23 cm met invetten.
  6. Snijd de bladen op maat van de bakvorm.
  7. Leg het als volgt in de bakvorm.
  8. Bestrijk zes bladen met gesmolten en leg dit één voor één netjes in de bakvorm.
  9. Bedek deze bodem met de helft van de notenvulling.
  10. Bedek weer meer 5 bladen die je elk weer bestrijkt met .
  11. Doe hier de rest van de notenvulling op en eindig met 7 beboterde bladen .
  12. Besprenkel met wat .
  13. Snijd ruiten op de bovenste laag .
  14. Zet de bakvorm ongeveer 30/35 minuten in de oven tot de baklava lichtbruin van kleur is.
  15. Verwarm de met het oranjebloesemwater en de .
  16. Giet dit over de nog warme baklava.
  17. Laat de baklava afkoelen en snijd de baklava voor het serveren in nette ruiten.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Baklava

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Baklava
VariatieAantalGang
Baklava9Hapjes
Baklava (notengebak)1Taart en gebak
Baklava klassiek1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
6491 kcal
324%6491 kcal
Vetten
525 g.
750%525 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
391 g.
150%391 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
200 g.
222%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Baklava