Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Banketstaaf recept
Banketstaaf recept

Banketstaaf


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef de bloem en de zout voor 2/3e in een kom en 1/3e op een schoteltje.
De 125 gram boter halveren.
De ene helft terug in de koelkast, de overige helft in de kom met twee messen klein snijden (er niet met de handen aankomen).

50 cc koud water toevoegen, beetje bij beetje door het meel/botermengsel in de schaal roeren (niet met de vingers).
Beetje bloem (niet van de schotel) op tafel uitstrooien en hier de deegroller doorheen halen.
Deegbal op de bloem leggen, beetje bloem van schoteltje er over strooien.
Deeg uitrollen in de lengte en daarna in drieŽn vouwen.
Beetje bloem van schoteltje erover.
Gevouwen pakketje een kwart slag draaien.
Weer in de lengte uitrollen, in drieŽn vouwen. Beetje bloem erover, kwart slag draaien (eventueel flippen) en een derde keer uitrollen in de lengte.
De helft van de boter uit de koelkast (circa 30 gram) in stukjes snijden en verdelen over de lap deeg. De lap deeg in drieŽn vouwen.
Leg deegpakket op een bord en plaats dit een half uur in de koelkast.

Na het halve uur het deeg uit de koelkast halen en bovenstaande stappen van uitrollen, in drieŽn vouwen, kwartslag draaien drie keer herhalen.
Op het eind de rest van de boter weer in kleine stukjes snijden en in drieŽn vouwen en vervolgens dat pakketje weer een half uur in de koelkast zetten.

Na een half uur deeg uitrollen in een lap van circa 12 centimeter breed en 45 centimeter lang.
Randen nat maken met koud water.
De spijs op ongeveer 1/3e van de rand van het deeg leggen (net boven het midden).
Deeg oprollen van leeg stuk naar boven.

Bakblik ďinvettenĒ met water.
Staaf op het blik leggen.
Staaf bestrijken met een geklopt ei.

Bakplaat 40 minuten in de oven op 180 graden.

Na het bakken de staaf zo snel mogelijk met abrikozenjam bestrijken.

Allergenen Informatie

Voor dit banketstaaf recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven