Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocoladekrans met amandelstekels recept
Chocoladekrans met amandelstekels recept

Chocoladekrans met amandelstekels


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een tulbandvorm (26 cm doorsnede en 7 cm hoog) en bestuif hem met bloem. Breek de chocolade in stukken en snijd de boter in blokjes. Smelt 300 gram pure chocolade en de boter samen au bain marie. Laat de saus een beetje afkoelen. Klop de eieren, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout ca. 8 minuten schuimig. Roer eerst de chocoladesaus er beetje bij beetje doorheen en voeg dan de crème fraiche en het rum-aroma al roerend toe. Voeg het bakpoeder toe aan de bloem en zeef het boven het beslag. Roer kort door. Strjk het deeg in de vorm. bak het ca. 1 uur in een voorverwarmde oven op 175 graden C. laat de taart ca. 10 minuten afkoelen. Haal hem voorzichig uit de vorm en laat verder afkoelen. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Hak de overige chocolade grof. Smelt hem met het palmvet au bain marie, giet de chocolade over de taart en steek de amandelsnippers rechtop. Laat hem drogen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocoladekrans met amandelstekels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven