Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocoladetaart met rum recept
Chocoladetaart met rum recept

Chocoladetaart met rum


Ingrediënten


Bereidingswijze


Roer de eieren met de suiker tot een schuimige massa, zeef de maizena bakpoeder cacao en oploskoffie, meng alles goed dooreen en voeg dit mengsel lepel voor lepel aan het eischuim toe. Vul met dit deeg een ingevette en met bloem bestoven springvorm. Bak ongeveer 35 minuten bij een temperatuur van 170 graden stort de taart op een taartrekje en laat afkoelen.

Roer voor de crème de boter tot room voeg maizena en vanillesuiker toe dan het ei samen met de rum in een maatbeker en vul aan tot 2 dl met water, roer goed en doe dit mengsel bij de botermassa.

Snijd de afgekoelde taart tweemaal horizontaal door, vul hem met de creme en bestrijk de buitekant ermee, spuit toefjes creme op de rand en in het midden en garneer met de rumbonen, hocoladeblaadjes en pistachenootjes. Smakelijk!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocoladetaart met rum recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Chocoladetaart met rum heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Ik heb het recept gemaakt, tot in het detail gevolgd, en het resultaat is... bagger! Er klopt helemaal niks van het recept het deeg blijft dun stijgt niet of zo de crème is en blijft ook waterdun d... Lees reactie
    Gerjan gaf dit recept op 18 januari 2016 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven