Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Dadeltaart recept
Dadeltaart recept

Dadeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontpit de dadels (of liever om tijd te besparen 450 gram ontpitte dadels)en snijd ze fijn.
Smelt de boter met de suiker maar laat het niet te bruin worden. Haal de pan even van het vuur af en meng een geklutst ei door de boter en de suiker. De pan terugzetten op het vuur en de dadels door het mengsel scheppen en nog even doorroeren. Dan van het vuur afhalen.
Stamp de Mariakaakjes of andere kaak fijn met een vijzel of met een stamper fijn.
Pak een platte (vlaai-)vorm en stort het mengsel. Bestrooi bovenop het kokosrasp.

En nu komt het moeilijkste, wachten tot de taart is afgekoeld. Eet smakelijk!

Serveersuggesties

Bij de koffie of thee.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit dadeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven