Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Duitse appelkruimeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
Meng de appelschijfjes met de kaneel en de suiker.
Was de rozijnen en week ze in de rum.
Verwarm de oven voor op 175 graden
Doe de bloem, de goed afgekoelde boter, zout en bakpoeder in de keukenmachine (of met de mixer) en meng alles door elkaar tot er een kruimelig deeg ontstaat
bekleed de bakplaat met bakpapier
Verdeel 3/4 van het deeg over de bakplaat, druk iets aan.
Verdeel de appelschijfjes erover.
Verdeel dan de rumrozijnen er over heen en als laatste de rest van het kruimeldeeg.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 minuten.
Schakel de oven uit en laat de koek nog 15 minuten in de oven staan.

Serveersuggesties

als je 1/3 van de ingrediŽnten gebruikt kun je de appeltaart ook bakken in een springvorm van 24 cm doorsnede

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit duitse appelkruimeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven